Wat is jouw idee voor morgen?
Ik ben benieuwd. Misschien kan ik je helpen.

Uitbuiting subcontractor ten einde als de burger aan zet is.

Het verhaal van Toine Heijmans in de Volkskrant van 1 april 2015 laat zien hoe perverse prikkels werken als verzendkosten zogenaamd ‘gratis’ zijn. ‘Dat dit zomaar kan’ zal aan menige ontbijttafel geklonken hebben. Om vervolgens ’s avonds een artikel te bestellen waarbij de verzendkosten gratis zijn vanaf € 20,00. Waarbij de subcontractor het gelag betaald.

 

Dat kan anders met de dienstverlening van ‘Heen en Weer’. Een nieuwe manier van pakketbezorging waarbij de consument de keuze maakt om de laatste kilometer gebundeld en schoon te laten plaatsvinden. Hier betaalt hij iets voor, maar daar krijgt hij wel service, een schonere, rustigere wijk en een blije bezorger voor terug. Want:

-          Met ‘Heen en Weer’ kun je kiezen wanneer je je bezorging wil ontvangen. Dus geen briefjes of afgifte bij de buren meer;

-          ‘Heen en Weer’ bezorgt tussen 17.00 en 21.00 in plaats van tussen 9.00 en 17.00;

-          ‘Heen en Weer’ zorgt niet alleen voor bezorging maar ook voor retouren;

-          ‘Heen en Weer’ brengt en haalt. Neemt namelijk klein afval mee terug, zoals kleine apparaten, batterijen, mobieltjes, adapters. Alles met een stekker of batterij wat in een boodschappentas past;

-          ‘Heen en Weer’ fietst of maakt gebruik van schoon vervoer en doet dat bovendien gebundeld voor de wijk: niet 5 dieselbusjes, maar 1 fietskoerier.

‘Heen en Weer’ kan alleen werken als in een wijk voldoende deelnemers zijn. Dan heeft bundeling zin en is er een meerwaarde. Door gebruik te maken van bestaande distributiecentra kan Heen en Weer relatief gemakkelijk georganiseerd worden. Steden waarin een dienst als Binnenstadservice actief is, zijn de eerste logische deelnemers. En binnen die steden zijn de wijken met veel eenrichtingsverkeer de eerste pioniers. Dit nieuwe systeem wordt op dit moment in Nijmegen voorbereid. Welke volgende wijk maakt deze stap naar sociaal duurzame wijklogistiek? Waarbij de koeriers in vaste dienst zijn met een fatsoenlijke cao.

 AFVALMANAGEMENT

Afvalinzameling in hoogbouw: resultaat met combineren van 'urban mining' en 'sociale innovatie'.

 

 

 

Lokale duurzaamheid

Op zoek naar "de verborgen winst" voor ondernemers: slim aan de slag met energie en afval

 

Circulaire economie

Heen en Weer: de koeriers die brengen én halen!

Adresgegevens

  • p/a De Smeltkroes
    Waalbandijk 16 - unit 30
    6541 AJ  NIJMEGEN

     

Contact

  • 06 513 96 369
  • koos(at)koosvandael.nl

Volg mij

linkedin