circulaire economie

Het begrip circulaire economie is de laatste tijd 'hot'. Ik leg het uit als 'het streven naar zo lang mogelijk gebruiken van alles wat waarde heeft, niet alleen grondstoffen maar ook kennis'. Met het schaarser worden van een aantal van deze waarden en het streven naar minder afhankelijkheid van anderen wordt de circulaire economie een steeds vanzelfsprekender model. De vragen die spelen in een verandering naar dit model zijn onder anderen; Hoe ga je dit organiseren? Waar te beginnen? Welke veranderingen zijn nodig? Wat wordt verwacht van betrokkenen?

Het begint naar mijn idee met anders naar (bedrijfs)processen gaan kijken. Door vervolgens te durven combineren, blikken te verruimen, (juridische) kaders los te laten is verandering mogelijk. Ik geloof hierbij in gezond verstand, in klein beginnen en in 'learning by doing'.

Geloof jij daar ook in, laat het weten, dan kunnen we misschien samen wat oppakken.

Een ander voorbeeld van combineren en optimaliseren is Heen en Weer. Een koeriersdienst waarvan ik samen met Binnenstadservice Nijmegen de initiatiefnemer ben en die niet alleen spullen brengt maar ook zaken weer meeneemt. (En die alleen pakketten brengt en geen luchtvervuiling en congestie.) Klik op het logo voor de website.

Adresgegevens

  • p/a De Smeltkroes
    Waalbandijk 16 - unit 30
    6541 AJ  NIJMEGEN

     

Contact

  • 06 513 96 369
  • koos(at)koosvandael.nl

Volg mij

linkedin