lokale duurzaamheid

Onder lokale duurzaamheid versta ik wat je zelf, als bewoner/consument of als ondernemer, kunt doen om duurzamer bezig te zijn. Door goed te kijken naar je gedrag, naar je bedrijfsvoering is er vaak al 'winst' te halen. Deze winst kan ook vertaald worden in financiële winst.
Door samen te werken of te combineren zijn er meestal grotere slagen te maken.
Hier wil ik naar op zoek gaan.
 
Ik ben bezig met de volgende trajecten op dit gebied:
* maak (vaak dure) energiezuinige apparaten bereikbaar voor mensen met een kleine beurs. Met een grote leverancier van huishoudelijke apparaten zoek ik naar een manier om dit grootschalig uit te rollen.
 
* Watt Winst, aan de slag met energie: op zoek naar snel resultaat op energiebesparingsgebied en de besparingen vervolgens inzetten om grotere klappen te maken. Hier leggen we onze aanpak uit.
 
* Swill (keukenafval uit de horeca): geen probleem, maar een kans: anders inzamelen en anders verwerken is de boodschap. Hoogfrequente inzameling met schoon vervoer en lokaal verwerken is een mogelijke oplossing voor een aantal 'gedoe-dingen' als het gaat om afval bij horeca-ondernemers. In het kader van Power2Nijmegen voer ik met Enki Energy een haalbaarheidsstudie uit.

Adresgegevens

  • p/a De Smeltkroes
    Waalbandijk 16 - unit 30
    6541 AJ  NIJMEGEN

     

Contact

  • 06 513 96 369
  • koos(at)koosvandael.nl

Volg mij

linkedin